Entree logo

Kursaal Oostende

Op deze mythische plek aan zee kan je voortaan een fijne selectie van concerten aan een voordelig tarief meepikken. Grote sterren hebben er op het podium gestaan: Marvin Gaye, Shaggy, Edith Piaf,.. "Een concert meemaken in Kursaal Oostende is als op bezoek gaan bij de artiest. Zo dicht kom je anders nooit."

ENTREEpas:
15% korting op tickets voor een selectie van optredens.*
* Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Bal Rat Mort - Grease - 3 maart 2018 om 20:00

Bal Rat Mort pakt voor de 120ste editie uit met het thema ‘Grease, an evening of 50’s & 60’s fun’. Spring jullie Cadillac in en kom op zaterdag 3 maart feesten tijdens het mooiste themabal van het land!

Geen bal zonder de juiste outfit! Heren, haal jullie glimmende pak uit de kast of kom lekker rebels in een lederen jasje met een vetkuif. Bakkebaarden zijn een pluspunt. Vergeet ook geen kammetje in jullie binnenzak om jullie haar tijdens het wilde dansen weer in de plooi te leggen. Dames, de oorlog is al een tijdje voorbij, dus toon jullie vormen! Kleurrijke jurkjes met hoge hakken, een strak topje en knalrode lippenstift. Jullie haar kan in een haarband of laat grote krullen leggen. Hebben jullie een beetje hulp nodig? In de Beauty Boudoir kunnen zowel mannen als vrouwen terecht voor een coupe en make-up in thema. Het is bovendien helemaal gratis. Of... laat jullie inspireren door Elvis Presley of Marilyn Monroe, twee stijliconen uit de jaren vijftig!

Waag jullie aan een twist, jive, swing of Boogie Woogie met de beste Rock ‘n Roll dansmuziek met levende jukebox Dj Chris Barrow. De hele avond zijn er live acts en optredens, een fotocorner, een kostuumwedstrijd en een heuse American Diner om een hamburger en milkshake te smullen!

Meer info en tickets: http://www.ticketmaster.be/event/bal-rat-mort-2018-grease

Abba in Symphony - 4 maart 2018 om 15:00

ABBA blijft legendarisch. De Zweedse popgroep heeft nooit kunnen optreden in ons historisch gebouw, toch zorgt het Kursaal voor een prachtig symfonisch alternatief zodat u ABBA op een unieke manier kunt ervaren.

ABBA in een nieuw jasje. De muziek die Benny Andersson en Bjorn Ulvaeus schreven is na al die jaren onsterfelijk gebleken. De groep arrangeurs rond Daniel Capelletti nam de uitdaging aan om een symfonisch concert te creëren op basis van de wereldhits van de groep. Met ABBA in Symphony brengen European Philharmonia en het koor van de Kunstahumaniora Brussel een uniek spektakel met hun allergrootste hits. Het is een nieuwe manier om te genieten van de muziek van deze mythische Zweedse popgroep.

Meer info en tickets: www.ticketmaster.be/event/abba-in-symphony

Romeo & Julia - 11 maart 2018 om 19:00

Het tragische liefdesverhaal van Romeo en Julia.

Romeo en Julia is misschien wel het meest tragische liefdesverhaal ooit. Omdat de liefde tussen Romeo en Julia door beide ouders wordt gedwarsboomd bedenken ze een plan om toch bij elkaar te kunnen zijn. Julia neemt een drankje waardoor ze dood lijkt. Dit plannetje loopt echter verkeerd waardoor Romeo echt denkt dat ze is overleden en zelfmoord pleegt. Julia wordt wakker, ziet hem liggen en pleegt ook zelfmoord. “Liefde tot de dood ons scheidt”.

Dit stuk van William Shakespeare inspireerde heel wat componisten, waaronder ook P. Tchaikovsky. Laat je onderdompelen in dit tragische verhaal waar de liefde tussen 2 jonge mensen overheerst, vertolkt in een magische balletvoorstelling gebaseerd op muziek van P. Tchaikovsky.

Meer info en tickets: http://www.ticketmaster.be/event/romeo-julia

Symfonie Orkest Vlaanderen - 29 april 2018 om 17:00

Het Symfonie Orkest Vlaanderen eindigt in Vlaanderen
Een repertoireconcert met de Peer Gynt-suites van Grieg, alsook het eerste pianoconcerto van Beethoven. Het Symfonie Orkest Vlaanderen gaat met dit project op tournee doorheen Engeland om te eindigen in Vlaanderen.

Meer info en tickets: www.ticketmaster.be/event/kursaal-classics-2017-2018-symfonie-orkest-vlaanderen

Flashdance The Musical - 24 juli t.e.m. 5 augustus 2018 om 20:00

What A Feeling! Flashdance is de zomermusical van 2018!

Flashdance The Musical is dé zomershow van 2018! Haal jullie dansschoenen uit de kast en kom meegenieten van een zwoele en sexy musical met hoogstaande dans en zang. De originele Engelstalige versie komt exclusief naar België en is een première voor het Europese vasteland. Er worden vertalingen voorzien via projecties en televisieschermen in het Nederlands en het Frans.

Live-muziek
Bereid je voor op een verbazingwekkend muzikaal spektakel, fenomenale choreografie en iconische hits als ‘Maniac’, ‘Manhunt’, ‘Gloria’, ‘I Love Rock ‘n Roll’ en de sensationele titeltrack ‘Flashdance - What a Feeling’. De muziek wordt zoals altijd helemaal live gebracht met een live-orkest.

Het verhaal
Alex is een jonge vrouw met een uniek dubbelleven waarbij ze overdag werkt als lasser in een staalfabriek en ‘s nachts als danseres in een club. Haar grote droom is toegelaten worden op een prestigieuze balletschool. Met de steun van haar oude balletlerares Hannah werk ze keihard om die droom te verwezenlijken, maar een romance met haar baas Nick brengt haar ambities plots in gevaar.

Meer info en tickets:

24 juli 2018 http://www.ticketmaster.be/event/flashdance-the-musical

25 juli 2018 http://www.ticketmaster.be/event/flashdance-the-musical

26 juli 2018 http://www.ticketmaster.be/event/flashdance-the-musical

27 juli 2018 http://www.ticketmaster.be/event/flashdance-the-musical

28 juli 2018 (15u) http://www.ticketmaster.be/event/flashdance-the-musical

28 juli 2018 (20u) http://www.ticketmaster.be/event/flashdance-the-musical

29 juli 2018 http://www.ticketmaster.be/event/flashdance-the-musical

31 juli 2018 http://www.ticketmaster.be/event/flashdance-the-musical

1 augustus 2018 http://www.ticketmaster.be/event/flashdance-the-musical

2 augustus 2018 http://www.ticketmaster.be/event/flashdance-the-musical

3 augustus 2018 http://www.ticketmaster.be/event/flashdance-the-musical

4 augustus 2018 (15u) http://www.ticketmaster.be/event/flashdance-the-musical

4 augustus 2018 (20u) http://www.ticketmaster.be/event/flashdance-the-musical

5 augustus 2018 http://www.ticketmaster.be/event/flashdance-the-musical