Entree logo

Filmfestival Oostende

Van 8 t.em.16 september wordt voor de elfde keer de rode loper uitgerold tijdens het filmfestival van Oostende. Master en dus gastheer van het festival is dit jaar niemand minder dan Wim Opbrouck. Op 8 september geven we het startschot met de première van "Cargo", het langverwachte langspeeldebuut van Gilles Coulier (regisseur van "Bevergem"). Net zoals de voorbije jaren krijgt talent van eigen bodem dus opnieuw een prominente plaats tijdens het festival.

Naast onze wederkerende focus op Vlaamse film, biedt Filmfestival Oostende ook al enkele jaren een aparte insteek in het internationale aanbod, met haar twee internationale competities: de internationale LOOK! - competitie, die de aandacht vestigt op de esthetische kwaliteiten van cinema en het visuele vermogen van film, en de Taste Of Europe - competitie met Europese films die in eigen land grote successen boeken, maar niet in België worden verdeeld. Na een week vol premières worden op de laatste dag van het festival de enige echte Vlaamse Filmprijzen uitgereikt tijdens het Gala van de Ensors.

ENTREEpas:
€ 2 korting op vertoon van de ENTREEpas aan de Box Office in Toerisme Oostende (Monacoplein) of de FFO-balie in Kinepolis.